Voor een blije hond            


     

   


Behendigheid Lessen
Wilt u zich opgeven Klik hier.


Behendigheid is een vorm van hondensport waarbij de hond een parcours loopt waarin allerlei toestellen staan die een oefening zijn. De hond hoort van de geleider wat het volgende toestel en oefening is. De geleider loopt dus het parcours met de hond mee. In wedstrijden gaat het erom dat je dit zo snel mogelijk doet, maar bij ons gaat het meer om het samenwerken en het goed en veilig de toestellen en oefeningen aan te leren.

De training is erop gericht de vaardigheden van de hond en zijn geleider te vergroten en de samenwerking tussen deze twee steeds verder te verbeteren totdat je samen een echt team vormt, maar de belangrijkste ingrediŽnten om het beste resultaat te halen zijn tijd, geduld en in het bijzonder plezier hebben.
Het mooie bij het beoefenen van behendigheid is dat u altijd heel alert zult moeten blijven.
Een verkeerde beweging of verkeerd signaal van uw kant, wat soms maar heel minimaal hoeft te zijn, en uw hond springt net de verkeerde kant op.
Bij ’t Haartje bieden wij u de volgende groepen aan: (het is afhankelijk van het aantal lopende en nieuwe cursisten welke groepen op welk moment starten).

Beginners behendigheid.
Hier kunt u met uw hond starten als hij nog geen behendigheid gedaan heeft.
Bij de beginners worden eerst alle toestellen aangeleerd, zodat u en de hond deze onder controle hebben.
Verder moet uw hond uitgegroeid zijn, gezond zijn en goed onder appŤl staan (gehoorzaam zijn).
Aan het eind van de beginnerscursus is het de bedoeling dat uw hond alle toestellen goed beheerst en een eenvoudig parcours kan lopen.

Gevorderden behendigheid.
Bij de gevorderdengroep gaat het om het verder uitbouwen van het geleerde in de beginnersgroep, dit is meestal meer gericht op de geleider dan op de hond.
Ook de geleider moet trainen, hij/zij moet leren de hond op het juiste moment duidelijke aanwijzingen te geven, het gaat erom dat je hierbij leert hoe de hond reageert op commando’s, gebaren en lichaamstaal.
Ook heeft u hier al een begin gemaakt met hoe u op uw hond moet letten en kunt reageren in bepaalde situaties zoals wisselen van links naar rechts, vooruitsturen en nog meer praktische zaken binnen de behendigheid.
Aan het eind van de gevorderdengroep is het de bedoeling dat u samen met uw hond in staat bent om zo snel mogelijk een parcours foutloos te lopen.

Enthousiast geworden?
Meld u aan Klik hier.
Een cursus van 13 lessen behendigheid en kost 55 Euro.
Heeft u nog vragen? klik hier